Monday, 11 February 2013

Disebkan Ular Habis pokok Pisang..haish

Salam..:-) ....Alhamdulilah hari ini Sekali lagi Diberikan Peluang Oleh Allah swt Untuk Terus menghirup Udara yang Segar Dia atas Alam Ciptaannya... Alhamdulilah..:-)
hurm...apa yang saya sampaikan pada hari ini adalah Mengenai Ular hurm...ini adalah peristiwa kat umah yang berlaku pada 12.2.2013 semalam...

hurmmular oh ular...kenapakh ko suke menghaibkan dirimu begitu sahaja...kes ular masuk kawasan umah ni adalah perkara biasa..tapi yang akan jadi luar biasa bila ular tu dapat ditangkap...sebbnyer ular tu seolah2 muncul dan hilang begitu sahaja....dalam 4 kali ahli pertahanan awan datang umah nak tangkap asenya sekali baru dapat tangkap ular tu,

haaa....ramai yang akan pelik kenapakah pokok pisang tu dibakar???kenapa!!!!(baik buat balut nasi lemak) hahah pokok pisang tu kena bakar sebb nak keluarkan ular tu la...ular tu menjalar lari menyorok kat situ...mengikut dari apa yang diceritakan ular itu adalah dari tedung selar...errggg seram gler..


tngok tu kan dah padam...sekejap jea...mula tu api mcm kuat jugak la..tapi sebbkan pakaian pertahanan awan ni mcm bomber ase selamat jugaklah...hahah..pape pun the best buat pertahanan awam malaysia sebb xpenah jemu melawat umah ni walaupun jarang benar dapat ularnyer...hihih  insyaallah laen kali dapt la tu...takpe2 stalker2 kucing2 ku ramai...insyaallah nnti diorang roger kami msti roger balik pertahanan awam sebb kami bukan berani pun hihih...:-) orait...tu jea cerita boring2 setakat ini...salam...:-)

Sunday, 10 February 2013

TEori MeraMal MAsE HadapAn...

Arrgghh Alhamdulilah..setel hari ini buat akaun blog baru...erggg blog lama tu xley pakai la banyak habis masaallah dia..yang paling tepat punya masaallah is lupa pasword dia gan username...kih3..
saje2 jea pun hidupkan blog baru ni...sebb ada benda2 nak share gan kawan2 terbaik punya hihih,
erm...
baru ni saya ada dengar beberapa ilmu baru yang asenya mmg pelik dan orang akan kondem mcm2 kalau dia tahu hihi "TEORI MERAMAL MASA HADAPAN"!!

hihih mcm bola yang biasa digunakan oleh cite walt disney tu...magical ball...hihi
bila kita cerita mengnai masa hadapan jea mula la kata dosa la syrik la...adeeh...ini hanyalah teori dan kebetulan yang biasa berlaku bukanlah boleh dipercaya 100% kerana semua yang berlaku di atas Alam ini adalah kehendak Allah swt
apa yang saya ingin kongsikan disini adalah...saya telah mencuba beberapa teori ini dah Alhamdulilah ada yang terkena hahah....saje seronok2 jea...saya hanya berangapan dan yakin Allah swt memberi petunjuk kepada saya..disini saya titipakn beberapa pengalaman saya yang serba mantap...pertama sekali saya ingin beri kredit kepada (bukan kredit topup tu) kepada sahabat saya "SAUDARA YUSOF BIN BISTAMAM" di atas kesudian beliau memberi kefahaman mengenai ilmu yang agak supernatural inin...hihi (la sangt)
Situasi: exam,atau ada hal2 yang Mustahak sangt2 yang perlu diberi tumpuan
pernah tak dalam hidup ini anda mengambil peperiksaan...dan di saat akhir2 tu anda bace tapi xmasuk3 last2  x masuk exam pun apa yang kita bace???asenya pernah..rata2 pelajar ipt mmg g2 la..suke sangat stady last2 minit,tapi bukan itu yang saya ingin bebelkan..perkara yang ingin saya highlight kan disini...adalah..bagaimana ada sesetngah tu kita bace ataw sekali imbas jea dah masuk dalam kepala dan kadang tu hanya bace maen2 dan x beri perhatian yang serius pun dalam sesuatu bab tu..dan akhirnya itulah perkaara yang muncul di dalam exam...errggh perkara seperti ini kerap berlaku pada diri saya,tapi saya sendiri tidak mahu menteorikan perkara ini sehinggalah sahabat saya menyebut mengenai hal bekenaan..
pada minggu lepas jadual saya saya amtlah padat dengan exam..ergghh hari rabu...pagi Fiqh mirath petang Fiqh Sunnah,Malam Hifzul Quran,Alhamdulilah saya mmg tertekan sangt2,apa yang saya ingin ceritakan untuk kelas hifzul quran tu mmg sayanx ready,kebiasaanya mesti tasmik semuka dalam setiap kali perjumpaan,oleh kerana peperiksaan saya tidak langsung mmbuat persedian untuk kelas hfzul quran saya lebih mmberi tumpuan pada subjek2 yang ada peperiksaan,untuk pengetahuan guru Quran saya amtlah tegas dan aduyai..no compromise!! pada kebiasaanya saya akan berjaya hafal satu muka dengan sempurna dalam masa satu jam,jadi saya merasa mungkin xpe dilewatkan hafal...kelas berakhir pada pukul 5 pada hari tersebut,saya berlari bergegas ke bilik untuk memulakan hafazan..saya merasa begitu aneh..sang2 kenapa la saya hafal begitu lama,dan masih susah untuk lekat hafazan saya pada ketika itu,saya dah mula takut kerana faham2 la...malam tu kelas dan perlu ditasmik,muke mmg pucat lesu la..dah penat seharian.dengan exam dan sebagainya,sehinggakan masuk waktu maghrib saya hanya mmpu menghafal muke surat..:( (errggh teruknya) saya sudah mula teringat akan teori yusuf tu...maka jam menujukan pukul ( bahawa kelas bakal bermula) egghh seram sejuk nak g kelas..jeng..jeng3...saya sudah pun mmberi wasiat terakhir pada roomate saya Muhammad Ridzuan "Aku tawakal jea g kelas Ni"lebih kurang mcm tu la..hahaha kelakar..roomate saya ni muke dia relex jea...elok jea main PES 2011 depan aku dengan muke x bersalah haish...hahah..jadi saya mulakan langkah berlari ke kelas!! apabila tiba di kelas saya dapati tiada seorang pun dari sahabat  kelas saya berada di situ tibe2 "kringgg3 krinngg3 (fon berbunyai) "hello: oooi muiz kelas batal la!!! ganti sabtu depan !!!!"
aarrgggghhh ase nak sujud syukur jea...nasib la ada budak2 pmpuan lalu...kalau x mmg sujud dah..(segan) :p
terus dalam pale ingat teori yusof tu "ko kalo bace susah sangt nak masuk tu ko jgn risau la..xperlu bace ..kompem xd..hihh sekian tu jea cerita teori meramal m asa hadapan saya hihi...u should try,but never trust it 100%  ihihih bahaya...:-P sekian salam...:-)

Template by:
Free Blog Templates